De weekboodschappen zijn weer in huis. De hamsters hadden me deze week niets te bieden, dus het bleef bij de Lidl. En de toko. Omdat ik Indonesisch ga koken deze week. In totaal gaf ik 43,66 uit, waarvan 7,- bij de toko. Bij de toko kocht ik verse gember, sereh, taugeh, limoenen, rode peper, verse selderij en een bakje pittige tempeh.
Dit kocht ik bij de Lidl
Lidl
bananen 1,02
elstarappels 2,37
komkommer 2 1,30
handsinaasappels 2,09
magere yoghurt 2 1,10
rauwe ham 2,09
voorgesneden prei (er waren geen hele preien meer) 0,89
zakje sla 0,89
olijven met feta 1,79
filet americain 2 2,38
spekreepjes 0,85
sambal oelek 0,45
muesli 1,39
gebakken uitjes 0,89
xl scharreleien 12 st 2,38
perzikspa 0,59 + 0,25 statie
cola light 1,79
zoute stengels 0,49
ovenzoutjes 0,89
kauwgom 3 2,55
pompoen afbakbroodjes 0,99
kippebouten 2,65
maisbrood 1,59
wc papier 2,99
Totaal 36,66
Ik krijg dit weekend een goede vriendin op bezoek, die ook blijft logeren. Dat zorgde wel voor wat hoofdbrekens. Vriendin houdt net als ik van lekkere en luxe dingetjes en als ik bij haar ben heeft ze altijd allemaal heerlijkheden gekocht. Maar nu ik aan de lijn ben, wil ik niet teveel lekkere dingen inslaan en ook budgettechnisch moet het een beetje binnen de perken blijven. En toen bleef er eigenlijk maar een ding over voor het avondeten: soto ajam! Dat is een heerlijke geurende Indonesische kippensoep die je over een bordje met rijst met gekookt ei giet en die je dan zelf op smaak maakt met allerlei verschillende smaakmakers. Het is apart, lekker, het is overduidelijk dat er aandacht aan besteed is maar het is niet vet of calorierijk en ook niet heel erg duur. En het is helemaal voor te bereiden en hoeft 's avonds alleen nog maar opgewarmt te worden. Dus die ingredienten sloeg ik in en de kippenbouillon staat nu te trekken op het fornuis. Het ruikt zalig. Ik zal hier binnenkort het recept neerzetten.
Voor de lunch besloot ik een salade te maken. Een zelfde soort salade als ik wel eens 's avonds eet en waarvan ik dus ingredienten in huis heb. Tomaat, komkommer, olijven, feta, kappertjes en pijnboompitten en ik heb nog een rode paprika over en een zakje sla gekocht. Broodje erbij, wat vleesbeleg en dat wordt smullen.
Toch ook maar wat verantwoorde zoutjes ingeslagen voor de borrel (echt verantwoord zijn zoutjes natuurlijk nooit, maar zoute stengels en 'light 'zoutjes uit de oven zijn niet zo erg als chips, pinda's of toastjes met franse kaas). Wijn (zowel rood als wit) heb ik nog in huis. Heb alleen een fles frisdrank extra gekocht.
Ontbijtje wordt dan gewoon brood en afbakbroodjes met een gekookt eitje, rauwe ham, rookvlees, geitenroomkaas en kruidenkaas en jam. Genoeg keuze dus!
Ik heb er zin in. Met deze vriendin raak ik maar niet uitgepraat, dus dat wordt gezellig. We gaan ook overdag de stad in en een filmpje pakken en ik wil haar graag trakteren op een heerlijk glas wijn en klein hapje bij een leuk tentje waar ik vroeger vaak kwam. Dat moet dus gezellig worden.
Tot slot mijn weekmenu voor de komende week:
vrijdag: salade met gebakken aardappels
zaterdag: soto ajam
zondag: restjes van het weekend
maandag: boerenkool met worst
dinsdag: stoofvlees, aardappelpuree en rode kool
woensdag: chili met een tortilla en geraspte kaas
donderdag: gehaktbal, rode kool en aardappelpuree
Geen opmerkingen:
Een reactie posten