Ik moest vandaag eten weggooien. Nu ik aan de lijn ben, eet ik beduidend minder en dat merk ik aan de voorraad. Ook was ik dit weekend niet thuis. Vandaag verdwenen een onaangebroken bakje filet americain en een nog dichte verpakking runder rookvlees in de vuilnisbak. De tenminste houdbaarheidsdatum was al een paar dagen verlopen. En met vlees (zeker met rauw vlees) neem ik geen risico. Met andere producten, zoals bijvoorbeeld eieren en kaas doe ik minder moeilijk.
Vandaag bij het boodschappen doen me dus flink ingehouden en aanmerkelijk minder gekocht. Ik was 21,80 kwijt bij de Lidl, terwijl dat voorheen in vergelijkbare weken (waarbij ik veel in de vriezer had) meer dan 30,- betrof.
Ik ga deze week nog wel even naar de AH. De runderlappen zijn in de bonus. 5 euro korting en dus 6,- per kilo. Zo goedkoop heb ik ze niet eerder gezien. Deze week nog maar eens mijn slowcooker uit de kast halen en rendang maken, dus. Is ook heel goed in te vriezen.
Ook de puur en eerlijk kipdijfilet is in de bonus. Dat is niet biologisch maar wel scharrelvlees. Nu voor 3,- per 500 gram dus eveneens 6,- voor een kilo. En dat terwijl de gewone plof-kipfilet in de bonus 5,50 per kilo kost. Ik vind biologische kip zo duur, maar dit is een heel goed alternatief. Dijbeenfilet (ik neem aan ontbeende bovenpoten) is bovendien lekkerder vlees dan de droge borstfilet. Ik koop niet zo heel vaak kip. Eigenlijk de laatste tijd alleen voor de soto ajam. Maar dan koop ik met een licht knagend gevoel dus plofkip. De huidige campagne om de plofkip bij AH en Plus weg te krijgen, drukt me wel telkens met mijn neus op de feiten. Ik ben niet van plan om biologisch te gaan eten, maar ga wel een voorraadje scharreldijen in de vriezer stoppen. Tijd om ook weer eens ajam paniki te maken. Ook indonesisch en niet als rendang lekker pittig.
Mijn weekmenu wordt waarschijnlijk als volgt:
maandag: boerenkool met spekjes en worst
dinsdag: aarappelpuree met rode kool en een gehaktbal
woensdag: soto ajam
donderdag: rendang met witte rijst en gewokte chinese kool
vrijdag: zuurkool met spekjes en kaas
zaterdag: chili met een tortillawrap en geraspte kaas
zondag: rendang met witte rijst en gewokte chinese kool
Ik houd me niet altijd aan het vooraf opgestelde menu, maar maak wel elke week voordat ik boodschappen doe zo'n weekmenu zodat ik zeker weet dat ik voor de hele week avondeten heb. Omdat ik altijd ruim kook en veel in de vriezer heb, kook ik vaak maar 2 of soms 3 keer per week. Deze week hoef ik alleen echt de keuken in voor de rendang en de zuurkool.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten